17-11-09

Boekenbeurs

kleinerkleinerDSC08196Hallo bloggers,

Zondag 15-11-09 was het boekenbeurs in onze school; in de turnzaal lagen allemaal boeken. Er waren kleuterboeken tot strips en Harry Potter. Je kon er ook iets drinken bv. warme chocomelk. Maar er waren ook boekentonelen van het vijfde en het zesde van GBS Brecht en het zesde van Overbroek.

Het toneel van het vijfde ging over een gevaarlijke tocht. Een paar kinderen gingen op tocht met hun leider maar onderweg viel hun leider. Hij had zijn been gebroken maar meer gaan wij niet vertellen over dit toneel want als je het ooit wil weten moet je het boek lezen.

Het zesde van Overbroek had ook een toneel. Dat ging over een nieuwe jongen in de klas maar die jongen werd gepest omdat hij allergisch was voor appels maar ook dit keer zeggen we het einde niet omdat je dan het boek “En hier komt… Niels” moet lezen


kleinerkleinerDSC08198Het zesde van Brecht, wij dus, had ook een toneel. Dat speelde zich af in 1924 in Portugal. Er was eens een jongen die Fernando heette. Zijn moeder was al heel lang dood. Op een dag kwam hij terug van het school. Opeens kwam hij de pastoor tegen. De pastoor zei “je vader is niet meer” dus moest hij samen met Clara, het hulpmeisje van het gezin van Fernando, naar oom Ricardo en tante Amalia. Zijn tante was een bazige dame, zijn oom Ricardo was een keurige rijke kolonel in het leger. Fernado’s neef was zowat hetzelfde als zijn moeder maar over dit verhaal vertellen wij ook het einde niet. Als je het einde wilt weten dan moet je het boek “De Gouden Sleutel” lezen. Dit boek is geschreven door Hans Schmidt. Hij is ook naar ons toneel komen kijken. Diegenen die meespeelden waren Tom, Sid, Jessica, Julie, Sam en Jarne. Zo dit was ons verslag.

Tom en Jarne


16:46 Gepost door klas 6 uit gbs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.